bertina.reismee.nl

The day of departure...

Dag lieve mensen,

Kom net terug van mijn rijexamen. En tja op deze treurige dag heb ik helaas niks leuks te vertellen. Het was nét niet goed genoeg, net niet vlot genoeg, wat kleine foutjes hier en daar, zoals een paar keer niet over mijn rechterschouder kijken. Jammer! En reed soms 25 in plaats van 30, en 55 in plaats van 60 en 115 in plaats van 120. Beetje lullig eigenlijk! Maar hij had me wel een lichte aanwijzing gegeven om wat vlotter te gaan rijden, wat ik toch niet oppakte. Verder was het wel een aardige examinator, daar lag het toch niet aan. Maar genoeg over rijden.

Nog een kleine twee uur en ik zit in de auto naar schiphol, wat betekent dat ik over ruim 5 uur zit te wachten op mijn vliegtuig en dat over ongeveer 6 uur mijn voeten op engelse bodem lopen met mijn koffer en te zware tas. Maar het is me gelukt mensen! Mijn koffer is onder de 20kg! Gelukkig! Hopelijk heb ik niet zoveel pech dat als daar sta dat ie nét iets te zwaar blijkt. Dat zou balen zijn! (Niet aan denken! Optimistisch blijven!) Wat een verschil met het weer van gisteren, maar opzich niet erg, kan ik meer kleren aan in het vliegtuig. Maar het geeft zo´n treurig gevoel...

Vanacht niet zo goed geslapen, was toch behoorlijk zenuwachtig voor mijn rijexamen. Gisteren ineens een hoofdpijnaanval, volgens mij een lichte zonnesteek. Nu nog steeds een beetje last van. Weer wat pech! Maar het komt vast allemaal goed. Ben benieuwd naar de jongens! Mani (de oudste) gaat maandag pas weer naar zijn nieuwe school, dus die heb ik de eerste dagen onder mijn hoede. Uzair (de jongste) gaat wel gewoon naar kinderopvang. in het weekend gaat de familie de omgeving bekijken en ik ga graag mee!

Ik heb nog nauwelijks wat gegeten (van de zenuwen), dus ik ga maar eens lunchen. Julie horen snel hoe het eerste contact is gegaan!

Liefs,
Bertina

Nog 12 dagen

Hi!

Nog 12 dagen in Nederland en dan is het zover. Eerst 's morgens nog mijn rijexamen en dan om 14.00 naar Schiphol om vervolgens om 18:00 in het vliegtuig naar Luton te stappen.Het voelt eigenlijk nog heel onwerkelijk, maar ik weet wel dat het gaat komen. Gisteren mijn reisverzekering afgesloten, dus alle belangrijke dingen zijn geregeld. Het moeilijkste gaat nog mijn koffer inpakken worden, want tja wanneer pak je nu in voor 2,5 maand.

Gisteren de laatste cadootjes voor de familie gekocht. Ik had vorige week in Walibi al hele leuke loly's gekocht, namelijk van een molentje, klompje en een grachtenpand. Ik dacht die moet ik hebben om aan de jongens te geven. Verder heb ik gisteren bij het stroopwafelkraampje in Arnhem een blik met stroopwafels gekocht. Om het super Nederlands te houden natuurlijk ook een doosje drop en Ganzebord. En ik heb hele schattige bloemenkaarsjes gekocht voor de moeder. Ik benieuwd hoe de stroopwafels en drop gaan bevallen...

Ik zal trouwens wat meer over de familie vertellen. Ze komen oorspronkelijk uit Pakistan. Het is een alleenstaande moeder, Zeinab, met haar twee jongens van 9 en 3, Mani en Uzair. Ze zijn net verhuisd Norwich als ik kom. De moeder begint een nieuwe baan, ze is een psychiater.De jongens houden van karate, voetbal, computerspelletjes doen, zwemmen en lezen. Ik ben erg benieuwd hoe het contact gaat lopen!

Zo mijn eerste berichtje zit er alweer op!

I'll keep you updated!

Liefs,

Bertina

Welkom op mijn Reislog!

Hallo en welkom op mijn reislog!

Dé plaats om op de hoogte te blijven van alle avonturen en ervaringen tijdens mijn periode als Au Pair in Engeland en de weekendjes weg die ik daar ga ondernemen. Vanaf nu zul je hier dan ook regelmatig nieuwe verhalen en foto's vinden, en via de kaart weet je altijd precies waar ik me bevind en waar ik ben geweest! Meer informatie over mijzelf en de reis die ik ga maken vind je in het profiel.

Wil je automatisch een mailtje ontvangen wanneer er een nieuw verhaal of een nieuwe fotoserie op deze site staat? Meld je dan aan voor mijn mailinglijst door je e-mail adres achter te laten in de rechter kolom.

Ik zie je graag terug op mijn reislog en laat gerust af en toe eens een berichtje achter!

Leuk dat je met me meereist!

Liefs,

Bertina

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Travel Active